Дослідження акумулюючих систем електромобілів - Єрмоленко, Руслан Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – тягові акумуляторні батареї електромобілів. Мета роботи – розробка рекомендацій щодо вибору джерела енергії тягового приводу електромобіля. Метод дослідження – аналітичні та чисельні методи моделювання акумуляторної батареї. В дипломній роботі проведено аналіз сучасного стану ринку хімічних джерел та перспектив використання акумуляторних батарей як джерела енергії тягового приводу електромобілів. Розглянуто принцип роботи обраного джерела енергії та умови його експлуатації. Обґрунтовано вибір джерела енергії для поставленого завдання. впливають на безпеку дорожнього руху.
Keywords: джерело енергії; тягова акумуляторна батарея; тяговий електропривод; хімічний джерело енергії