Дослідження та удосконалення систем допомоги водія - Дем'яненко, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи: підвищення безпеки руху транспортних засобів за рахунок дослідження передових систем допомоги водію та розробки системи оповіщення водіїв про якість доріг. Об’єкт роботи: процес дослідження, удосконалення та розробки передових систем допомоги водію. Предмет дослідження: передові системи допомоги водію. Дипломна робота бакалавра присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити безпеку руху транспортних засобів за рахунок дослідження передових систем допомоги водію та розробки системи оповіщення водіїв про якість доріг. У першому розділі проведено аналіз існуючих науково-технічних рішень, а саме системи допомоги водію Toyota Safety Sense, системи допомоги водію Vision (автомобільні камери, модулі камер, системи обробки інформації, алгоритми та програми). У другому розділі проведено дослідження рівнів автоматизації транспортних засобів, проаналізовані перспективи підключених та автоматизованих транспортних засобів, розглянута спеціальна мережа транспортних засобів VANET та супутникова технологія зв’язку, проведена розробка системи оповіщення водіїв про якість доріг. У третьому розділі розглянути питання охорони праці. По результатам дослідження сформульовані висновки.
Keywords: системи допомоги водію; безпека руху; система керування; спеціальна мережа транспортних засобів VANET; система оповіщення водіїв про якість доріг