Капітальний ремонт мосту на автомобільній дорозі міжнародного значення у Львівській області. Частина 1 - Діанов, Валентин Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі розглядається актуальність теми, встановлюються мета, об’єкт та задачі дослідження. Виконується знайомство з нормативними, науково-технічними, сучасними періодичними та електронними джерелами інформації з питань обстеження. Розглядається обстеження конкретного мосту на міжнародній дорозі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська у Львівській області для виконання капітального ремонту. Обстежуються всі елементи даного мосту: мостове полотно, прогонова будова, опори, фундаменти, підходи до мосту та русло. Виконується оцінка технічного стану мосту, розраховується експлуатаційний стан мосту за допомогою складеної програми в Excel. Робляться висновки.
Keywords: експлуатаційний стан; мостове полотно; обстеження; опори; прогонова будова; технічний стан