Застосування геодезичних вимірних систем при здійсненні кадастрових знімань - Двалі, Роман (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Сучасні геодезичні знімання території дуже відрізняються від загально прийнятих геодезичних робіт, оскільки вони виконуються в сучасних умовах із застосуванням високоточних геодезичних вимірних систем та ГІС-технологій. Сучасні геодезичні вимірні системи застосовуються. Програмні засоби обробки геодезичних даних сприяють у швидкому отриманню результатів геодезичного знімання і картографічної побудови об’єктів. Задачею дослідження було встановити межі водного об’єкту – ставка, розташованого на території Сковородинівської сільської ради Золочівського району Харківської області, визначити ці межі в Державному земельному кадастрі та встановити водоохоронну зону. Для означення цієї мети потрібно було розробити проект землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки із земель комунальної власності водного фонду для рибогосподарських потреб. Сформувати цю земельну ділянку Державному земельному кадастрі.
Keywords: геодезичні вимірні системи; цифрові картографічні матеріали; формування земельного масиву; ГІС-технології