АНАЛІЗ СТІЙКОСТІ ШВИДКІСНОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ВАГОНА НА ЦИЛІНДРИЧНИХ ПРОГУМОВАНИХ КОЛЕСАХ - Белевцова, Н. Л.; Вербицький, В. Г.; Єфименко, А. М.; Вербицкий, В. Г.; Ефименко, А. Н.; Belevtsova, N.; Verbitskii, V.; Yefimenko, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Проведено аналіз стійкості прямолінійного руху плоскої моделі швидкісного спеціалізованого вагона на циліндричних прогумованих колесах. На основі критерію Рауса-Гурвіца отримано межі області стійкості у площині двох параметрів моделі: параметра приведеної жорсткості первинного ресорного підвішування й повздовжньої швидкості руху.
АНАЛИЗ УСТОЙЧИВОСТИ СКОРОСТНОГО СПЕЦИАЛИЗИРОВАННОГО ВАГОНА НА ЦИЛИНДРИЧЕСКИХ ПРОРЕЗИНЕННЫХ КОЛЕСАХ
ANALYSIS OF STABILITY OF THE HIGH-SPEED SPECIALIZED CAR WITH CYLINDRICAL RUBBERIZED WHEELS
Keywords: швидкісний вагон; циліндричні колеса; ресорне підвішування; сили псевдоковзання; курсова стійкість руху; скоростной вагон; цилиндрические колеса; рессорное подвешивание; силы псевдоскольжения; курсовая устойчивость движения; high-speed car; cylindrical wheels; spring suspension; pseudo-sliding forces; course stability; 629.113