Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші для забезпечення будівництва автомобільної дороги ІІІ категорії в Львівській області - Панченко, Богдан (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Основні питання, що розглядалися під час виконання роботи, були пов`язані з розробкою технології виробництва асфальтобетонних сумішей на заводі, які будуть використані під час будівництва автомобільної дороги III категорії у Львівській області. Виходячи з цього в роботі здійснено конструювання та розрахунок шарів дорожнього одягу на автомобільній дорозі III категорії у Львівській області. На основі результатів розрахунку дорожнього одягу встановлено типи асфальтобетонних сумішей, що будуть виготовлятися на асфальтобетонному заводі. Здійснено вибір джерел постачання вихідних матеріалів, необхідних для приготування асфальтобетонних сумішей. Враховуючи властивості та гранулометричний склад прийнятих кам`яних матеріалів здійснено розрахунок складів асфальтобетонних сумішей. Використовуючи вихідні дані щодо змінного темпу будівництва автомобільної дороги встановлено необхідну продуктивність асфальтобетонного заводу та здійснено розрахунок його основного обладнання – асфальтозмішувальної установки. Також виконано розрахунок складського господарства асфальтобетонного заводу – визначено потрібні запаси зберігання вихідних матеріалів, а також необхідна кількість техніки для транспортування матеріалів по території заводу. Запропонована технологічна схема роботи асфальтобетонного заводу. Здійснено розрахунок вартості виготовлення асфальтобетонних сумішей на заводі.
Keywords: асфальтобетонна суміш; асфальтобетонний завод; асфальтобетон; складське господарство; розрахунки