Оцінка технічного стану мосту через річку Коров’я на автодорозі Р-62 Чернівці – Сторожинець в Чернівецькій області - Володченко, Єгор Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі наведено загальні дані мосту через річку Коров’я на автодорозі Р-62 Чернівці – Сторожинець в Чернівецькій області. Виконано аналіз дефектів і пошкоджень, та їх вплив на несучу здатність та довговічність споруди. Розглянуті питання визначення фізико-механічних характеристик матеріалів. На підставі розрахунків основних несучих елементів мосту, які виконано з використанням сучасних методів просторової роботи конструкції, в тому числі програмами розробленими на кафедрі мостів, конструкцій і будівельної механіки ім.. В.О. Російського, визначена вантажопідйомність мостової споруди. Надано рекомендації з подальшої експлуатації мосту. Розділ «Додатки» містить основні технічні рішення і розрахунки, пов’язані з визначенням зусиль в основних елементах мосту та його вантажопідйомності .
Keywords: Міст; оцінка технічного стану; плитна прогонова будова; опори; дефекти та пошкодження; вантажопідйомність; експлуатаційний стан.