Розробка вдосконаленої системи допомоги водієві в середовищі підключеного автомобіля - Надолішний, Натан Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – підвищення безпеки вразливих учасників дорожнього руху за рахунок розробки вдосконаленої системи допомоги водію в середовищі підключеного автомобіля. Об'єкт дослідження – процес розробки вдосконаленої системи допомоги водія для вразливих учасників дорожнього руху в середовищі підключеного автомобіля. Предмет дослідження – вдосконалені системи допомоги водію в середовищі підключеного автомобіля. Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити безпеку вразливих учасників дорожнього руху за рахунок розробки вдосконаленої системи допомоги водію в середовищі підключеного автомобіля. Проведений аналіз та дослідження вдосконалених систем допомоги водія. Розглянутий сучасний стан та перспективи розвитку вдосконалених систем допомоги водію в підключених транспортних засобів, технології від транспортного засобу до всього V2X, Інтернет транспортних засобів IoV. На основі проведених досліджень розроблена система безпеки для вразливих учасників дорожнього руху. Розглянути питання охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Визначена конкурентоспроможність та оцінка економічної ефективності. Сформульовані висновки.
Keywords: вдосконалена система допомоги водію; вразливі учасники дорожнього руху; лідар; інтелектуальна транспортна система; інтернет транспортних засобів IoV; підключений автомобіль; радар; технологія V2X