Обґрунтування методу відновлення циліндричних поверхонь деталей газотермічним напиленням - Братушкіна, Вікторія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Охарактеризовано умови робити та матеріали для виготовлення колінчастих валів, проаналізовано найбільш поширені методи відновлення, їх основні переваги та недоліки. Наведені основні дефекти, що виникають в процесі експлуатації колінчастих валів. Визначено критерії для вибору раціонального способу відновлення та обгрунтовано спосіб відновлення колінчастих валів на основі цих критеріїв. Розроблена методика вибору оптимального способу відновлення шийок колінчастих валів.
Keywords: дефекти; колінчастий вал; матеріал; умови роботи; спосіб відновлення; газотермічне напилення; міцність зчеплення; методика