Щодо обґрунтування робочих характеристик та конструктивних параметрів підшипникових вузлів валів верхньої підтримки печі офлюсування окатишів - Зіборов, Кирило Альбертович; Федоряченко, Сергій Олександрович; Чеботарьов, Сергій Валентинович; Холодов Антон Павлович, Антон Павлович; Ziborov, Kyrylo; Fedoriachenko, Serhii; Chebotarov, Serhii; Kholodov, Anton (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У статті наведено результати дослідження умов роботи валів верхньої підтримки печі металургійного виробництва. Методом скінченних елементів розраховано тепловий режим роботи деталі та визначено абсолютні значення теплового розширення за умови примусового охолодження. Для визначення режимів охолодження проводились експериментальні випробування системи охолодження. За результатами опрацювання температурних режимів роботи наголошено на достатності теплових зазорів у ідшипникових вузлах і режимах роботи підшипників кочення. З метою обґрунтування робочих характеристик підшипникових вузлів проведено дослідження ефективності системи змащування та консистентної змазки.
Concerning the justification of the working characteristics and construction parameters of the bearing assembly of the upper support of the pellet furnace shafts
Keywords: металургійне виробництво; вал верхньої підтримки піч-решітки; підшипниковий вузол; температурний режим; охолодження; metallurgical production,; shaft of the upper support of the furnace-grid; bearing unit; temperature mode; cooling; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2023.101.2.46