Пристрiй для вимiрювання шорсткостi асфальтобетонного дорожнього покриття - Смолянюк, Роман Володимирович; Кiяшко, Iгор Володимирович; Прусенко, Євген Дмитрович; Волювач, Сергiй Васильович (My University, 2013)
Пристрій для вимірювання шорсткості асфальтобетонного дорожнього покриття, що включає джерело когерентного випромінювання, об'єктив для фокусування падаючого випромінювання, послідовно розташовані на шляху відбитого випромінювання об'єктив для фокусування відбитого випромінювання, фотоприймач і реєструючий блок, який відрізняється тим, що систему сканування виконано у вигляді оптико-електронної, яка базується на вимірюванні дифузного відбивання при лінійному розгорненні лазерного променя на поверхні покриття, як фотоприймач містить двовимірну матрицю з жорстким растром, а реєструючий блок містить сигнальний процесор.
Keywords: дорожнi покриття, асфальтобетоннi