Оцінка ефективності функціонування елементів вулично-дорожньої мережі м. Дергачі - Христосов, Владислав Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження: дорожній рух на ділянках вулично-дорожньої мережі міста Дергачі. Мета роботи: аналіз поточного стану вулично-дорожньої мережі, розробка заходів щодо підвищення ефективності функціонування вулично-дорожньої мережі. Метод дослідження і апаратура: аналітичний. Збір інформації про параметри транспортної мережі виконувався натурними методами. При проведенні робіт була використана комп’ютерна техніка та програмне забезпечення фірми Microsoft (MS Word XP, MS Excel XP), програма оцінки ефективності функціонування транспортної мережі “ro_net”. Отримані результати: дана оцінка параметрів функціонування вулично-дорожньої мережі досліджуваного району, виявлені “вузькі місця”, розроблено комп'ютерну модель функціонування мережі, запропоновано комплекс заходів по вдосконаленню вулично-дорожньої мережі району на мережевому рівні. Ступінь застосування: на рівні розробок.Рекомендації щодо застосування: вжиття пропонованих заходів необхідне для підвищення ефективності функціонування елементів вулично-дорожньої мережі досліджуваного району. Ефективність: при впровадженні пропонованих заходів очікується зменшення втрат транспортного часу, зменшення кількості дорожньо-транспортних подій. Область застосування: вулично-дорожня мережа м. Дергачі.
Keywords: вулично-дорожня мережа; дорожній рух; аварійність; транспортний потік; інтенсивність транспортного потоку; Технічні засоби регулювання дорожнього руху