Cучаcні інтерактивні методи навчання в галузі алгоритмізації та тестування програмного забезпечення як концепція підвищення ефективності навчального процесу - Скорін, Ю. І.; Щербаков, О. В.; Skorin, Yuri; Shcherbakov, Alexander (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Визначено, що впровадження концепції сучасної вищої школи вимагає глибокого аналізу підго-товки кадрів усіх сфер вищої освіти, що сприяє створенню нових підходів в організації навчаль-ного процесу в закладах вищої освіти з використанням сучасних методів навчання, зокрема активних й інтерактивних методів, які нині набувають провідного значення. На основі здійс-неного аналізу спеціальної літератури та узагальнення практичного досвіду підготовки фахівців у ЗВО були розглянуті декілька активних методів навчання, орієнтованих на активну участь саме студента в саморозвитку з огляду на його особистості. Зазначено, що організація інтера-ктивного навчання передбачає вирішення творчих завдань і проблем, моделювання життєвих ситуацій тощо. Під час аналізу доведено, що використання активних та інтерактивних мето-дів навчання в процесі підготовки майбутніх фахівців сприяє як активізації пізнавальної діяль-ності студентів, так і якісному засвоєнню навчального матеріалу та навичок командної робо-ти, досягненню рівня високої професійної компетентності.
Modern interactive teaching methods in the field of algorithmization and software testing as a concept for improving the effectiveness of the educational process
Keywords: аналіз; інтерактивність; ефективність; метод; моделювання; система; analysis; interactivity; efficiency; method; modeling; system; 621.317; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.232