Спосiб керування безпiлотним транспортним засобом за допомогою iнтелектуальної бортової iнформацiйної системи з iнтегрованою навiгацiйною системою - Нiконов, Олег Якович; Полосухiна, Тамара Олегiвна (My University, 2018)
Спосіб керування безпілотним транспортним засобом за допомогою інтелектуальної бортової інформаційної системи з інтегрованою навігаційною системою, згідно з яким за допомогою датчиків, відеокамер, блока розпізнавання знаків, радара, супутникової навігаційної системи, блока зберігання цифрової інформації, блока пам'яті про стан руху транспортного засобу, приймально-передавального пристрою, отримують навігаційні дані, що надходять на електронний блок, після чого оброблена за допомогою електронного блока інформація надходить на пристрої керування швидкістю руху, керування напрямком руху, керування гальмівною системою, передавальний пристрій. При цьому в безпілотному транспортному засобі додатково встановлюють автономну навігаційну систему та блок обробки сигналів, причому сигнали з автономної навігаційної системи та супутникової навігаційної системи надходять на блок обробки сигналів, сигнали з блока обробки сигналів надходять на електронний блок, після чого за допомогою цих сигналів у реальному режимі часу отримують актуальну навігаційну інформацію, на основі якої здійснюють керування безпілотним транспортним засобом.
Keywords: Автотранспортные средства; Автотранспортнi засоби