Розбудова зарядної інфраструктури для електромобілів на основі сонячних електростанцій. Частина 2. Дослідження фотоелектричної зарядної системи для паркувального комплексу - Бондаренко, Микита Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – аналіз та оцінка ефективності фотоелектричної зарядної системи для електромобілів, інтегрованої у паркувальний комплекс, з урахуванням енергетичних потреб, режимів заряджання, впливу погодних умов і потенціалу накопичення енергії. Об'єкт роботи – процес енергозабезпечення зарядної інфраструктури електромобілів на основі сонячної енергії. Предмет роботи – функціональні, технічні та енергетичні характеристики фотоелектричної зарядної системи для паркувального комплексу. Проведено аналіз та оцінка ефективності фотоелектричної зарядної системи для електромобілів, інтегрованої у паркувальний комплекс, з урахуванням енергетичних потреб, режимів заряджання, впливу погодних умов і потенціалу накопичення енергії. Розроблено проект сонячної зарядної станції для паркувального комплексу. Визначено оптимальні технічні параметри та компоненти системи, що забезпечують ефективну зарядку електротранспорту на паркувальному комплексу. Проведено техніко-економічний розрахунок фотоелектричної зарядної системи.
Keywords: сонячні панелі; сонячна електростанція; сонячна енергія; сонячні батареї; фотоелектричні панелі