УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ТРАНСПОРТУВАННЯ РАДІОАКТИВНИХ МАТЕРІАЛІВ - Іващенко, Т. Г.; Иващенко, Т. Г.; Ivashchenko, T. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Проаналізовано сучасну національну систему законодавства у сфері транспортування радіоактивних матеріалів. Наведено схему отримання дозвільної документації для здійснення транспортування. Виявлено недоліки та розроблено рекомендації щодо формування єдиного комплекту документів з питань безпеки транспортування радіоактивних матеріалів, який гармонізовано з міжнародною системою законодавства.
СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ СИСТЕМЫ БЕЗОПАСНОСТИ ТРАНСПОРТИРОВКИ РАДИОАКТИВНЫХ МАТЕРИАЛОВ
IMPROVEMENT OF SECURITY SYSTEM OF RADIOACTIVE MATERIALS TRANSPORTATION
Keywords: радіаційна безпека; радіоактивні матеріали; транспортування; нормативні документи; гармонізація; міжнародна система законодавства; радиационная безопасность; радиоактивные материалы; транспортировка; нормативные документы; гармонизация; международная система законодательства; radiation safety; radioactive substances; transportation; normative documents; harmonization; 621.039:502.37