Аналіз фінансово – економічного стану підприємства та розробка шляхів його покращання - Іванов, Євгеній Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – аналіз фінансово-економічного стану підприємства та заходи щодо його стабілізації в умовах ринкової економіки. У першому розділі дипломної роботи розглянуто теоретичні аспекти проведення фінансового аналізу на підприємствах, запропоновано методику оцінки фінансового стану підприємства. У другій частині дипломної роботи проведено аналіз фінансової стійкості, платоспроможності та ліквідності балансу підприємства і проведено його оцінку, крім того проведено розрахунок коефіцієнтів, що характеризують фінансову та ділову активність підприємства. У третьому розділі було зроблено розрахунки з прогнозування ймовірності банкрутства та запропоновано заходи щодо покращення фінансового стану підприємства і підвищення фінансової ефективності діяльності підприємства.
Keywords: фінанси; фінансовий аналіз; ліквідність; дебіторська заборгованість; платоспроможність; рентабельність; прибуток