Конспект лекцій «Економічна теорія» : для студентів спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент» - Бабайлов, В. К.; Приходько, Д. О. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Це видання містить основні теми з дисципліни «Економічна теорія» у відповідності до програми для економічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Теоретичний матеріал засновано на аналізу та узагальненні літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів. Об’єкт (межі) дисципліни «Економічна теорія»– основи економічних знань; предмет (проблемна частина об’єкту) – важливі аспекти економічних знань. Місце дисципліни – передує конкретним економічним дисциплінам: «Економіка підприємства», «Економіка праці», «Міжнародна економіка» та іншим. Роль - важлива, так як створює фундамент для освоєння всіх конкретних економічних дисциплін. Ціль дисципліни: лекцій – придбання знань з основ економічних знань; практичних занять – засвоєння, поглиблення цих знань та придбання вмінь і навичок використання їх в практиці засвоєння майбутніх конкретних економічних дисциплін і у майбутньої професійної діяльності. Методологія засвоєння дисципліни використовує в основному три важливіші методики: «2С70», «ВЄО», Огляд літературних джерел. Конспект призначається для студентів економічних факультетів вищих навчальних закладів і, перш за все, для студентів денної та заочної форм навчання підготовки бакалаврів спеціальностей 051 «Економіка», 071 «Облік і оподаткування», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 073 «Менеджмент».
Keywords: економіка; вартість; мінова вартість; макроекономіка; капітал; рента; інфляція; світова торгівля; мегаекономіка; світова валютна система; робоча сила; міграція; нестабільність; глобалізація; стратегічне планування; соціальна економіка; 330.8