Модернізація механізму крокування екскаватора драглайна ЕШ 6.5/45 - Гігашвілі, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом дослідження є механізм пересування екскаватору. Метод дослідження – аналітично-графічний на підставі аналізу кінематики й статики машин. Метою магістерської роботи є підвищення швидкості пересування екскаватора – драглайна ЕШ 6.5/45., а також аналіз навантаженності за допомогою ПК. У роботі проведений аналітичний огляд конструкцій механізмів крокування, надані технічні дані та особливості роботи об’єкту досліджень. Проведено експериментальні дослідження, аналіз кінематики та створена тривимірна модель ходового обладнання екскаватора, яка була використана для оцінки напружено-деформованого стану окремих ланок механізму.
Keywords: напружено-деформованй стан; крокування; ексцентрик; euler; cosmosworks