Технічне обґрунтування вибору відношення ходу поршня до діаметру циліндра менше одиниці для автомобільного дизеля - Кожухов, Станіслав Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження. Найновіша модифікація вітчизняного автомобільного дизеля 6ДТНА2 подвійного призначення. Мета дослідження. Метою даного дослідження є технічне обґрунтування вибору відношення ходу поршня до діаметру циліндра менше одиниці для автомобільного дизеля. Методи дослідження. Методи дослідження базуються на фундаментальній теорії теплових двигунів, на теоретичних основах обробки статистичних даних та на моделі професора Дяченко щодо вибору S/D для ДВЗ.
Keywords: малолітражний автомобільний дизель; діаметр циліндра; хід поршня; відношення S/D; розрахункове дослідження; технічне обгрунтування