Дослідження електропровідності антифризів класу G11 представлених на ринку України - Мусієнко, Ігор Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об`єкт дослідження – електропровідність чистих антифризів представлених на ринку України. Мета роботи – контроль якості чистих охолоджувальних рідин шляхом визначення електропровідності. Метод дослідження – лабораторні й теоретичні дослідження із застосуванням апробованих методик, установлених відповідними ДСТУ. В дипломній роботі розроблені питання перевірки електропровідності чистих антифризів класу G11 представлених на ринку України. Проведено аналіз охолоджувальних рідин, методів перевірки їх якості, аналіз ДСТУ і ТУ на ці рідини. Однією з проблем, на сьогоднішній день, є велика кількість антифризів представлених на ринку України, що виготовляються згідно власних ТУ, а їх якість не завжди відповідає вимогам діючого Держстандарту.
Keywords: охолоджувальна рідина; антифриз; система охолодження; ДСТУ ГОСТ 6581-75; електропровідність