Проектування мостового крану вантажопідйомністю 40 т - Рубан, Володимир Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий кран. Мета роботи – проектування мостового крана вантажністю 40 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням присвячений проектуванню балкового мостового крана. У роботі виконані: Проведено розрахунок механізму підйому вантажу; розрахунок механізму пересування візка; розрахунок механізму пересування крана; розглянуто процес розгойдування вантажів при наїзді кранів механізмів горизонтального переміщення вантажу (візків) на пружні упори; розглянуто питання охорони праці, зроблені висновки. Обчислено економічний ефект. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: кран; механізм; динаміка; пересування