Особливості структуроутворення та властивостей сталі 38ХН3МФА для роботи в екстремальних температурно-силових режимах циклічних навантаженнь - Коваленко, В. В.; Баглюк, Г. А.; Троцан, А. І.; Вербило, Д. Г.; Bahlyuk, Gennady Anatoliyovych; Kovalenko, Valentyna Volodymyrivna; Trotsan, Anatoliy Ivanovich; Verbylo, Dmytro (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Експлуатаційна стійкість штампового інструменту значною мірою залежить від таких інтегральних характеристик, як ударна в’язкість і теплостійкість в інтервалі температур гарячої чи теплої прокатки. У роботі проведені механічні, металографічні випробування сталі, легованої хромом і молібденом у комплексі з іншими жароміцними елементами.
Features of structural formation and properties of 38CrNi3MoV steel for operation in extreme temperature-force regime of cyclic loads
Keywords: штамповий інструмент для гарячого деформування; механічні властивості; структурні характеристики; фрактографія зломів; хімічний склад; hot forming die tool; mechanical proper-ties; structural characteristics; fracture fractography; chemical composition; 620.18:669.; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.62