Розробка технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована по вул. Вокзальна, 2-А в м. Дергачі Харківського району Харківської області - Абасзаде, Хаял (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Приватизація земельних ділянок земель житлової забудови, що перебувають у комунальній формі власності територіальних громад, проводиться шляхом розробки технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) на підставі правовстановлюючих документів на об’єкти нерухомості, що знаходяться на земельній ділянці. Об’єктом дослідження є земельна ділянка комунальної форми власності Дергачівської міської ради, на яку здійснюється приватизація шляхом розробки технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та внесення відомостей до Державного земельного кадастру. Метою роботи є покроковий опис процесу приватизації земельної ділянки шляхом розробки технічної документації щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Методом дослідження є процеси в геодезії, землеустрою та Державному земельному кадастрі, які відбуваються під час приватизації.
Keywords: земельна ділянка; технічна документація із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку; господарських будівель і споруд