Проектування вантажного візка мостового магнітного крану в/п 10 т. - Китаєв, Олексій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – кран магнітний вантажопідйомністю 10 т. Мета роботи – проектування вантажного візка мостового магнітного крану в/п 10 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. Виконано розрахунки й складальні креслення основних механізмів крана, зроблені перевірки. Запропоновано конструкцію гакової підвіски обладнану механізмом обертання гака, з метою підвищення продуктивності роботи крана. У кваліфікаційній роботі розглянуті питання охорони праці. Виконано розрахунок економічної ефективності проектованого крана.
Keywords: кран; механізм; магніт; модернізація; гакова підвіска; барабан; гальмо; візок