Інноваційні підходи до навчання студентів технічних спеціальностей в умовах війни в Україні - Аргун, Щ. В.; Трунова, І. С.; Гнатов, А. В.; Гнатова, Г. А.; Arhun, Shchasiana; Trunova, Iryna; Hnatov, Andrii; Hnatova, Hanna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Через війну в Україні заклади освіти зазнали руйнувань, відбулось масове переміщення студентів в межах країни та за кордон. Це погіршило якість надання освітніх послуг, особливо для технічних спеціальностей, де неможливе повноцінне навчання без лабораторних та практичних робіт. Метою цієї статті є пошук шляхів вирішення проблеми навчання українських студентів технічних спеціальностей під час війни. В статті розглянуто можливості дистанційного навчання в закордонних університетах без виїзду за кордон, а також використання лабораторії цифрової віддаленої електротехнічної освіти "My digital electrical engineering", розробленої в Ризькому технічному університеті. Результати дослідження можуть бути використані для покращення дистанційного навчання в технічних ВНЗ України, що дозволить студентам продовжувати навчання під час війни, забезпечуючи якість та безпеку освіти.
Innovative approaches to the education of students of technical specialties in the conditions of war in Ukraine
Keywords: дистанційна освіта; електротехніка; енергетика; війна в Україні; онлайн навчання; цифрові інструменти; віртуальні лабораторії; якість освіти; інтернет речей; distance education; electrical engineering; power engineering; war in Ukraine; online teaching; digital Tools; Virtual labs; quality of education; IoT; 378.14; 10.30977/VEIT.2023.24.0.4