Перспективи впровадження освітнього кредитування в Україні - Горова, К. О.; Горовий, Д. А.; Марченко, І. Ю.; Романченко, К. Г.; Gorova, Kseniia; Gorovyi, Dmytro; Marchenko, Iryna; Romanchenko, Kristina (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Зважаючи на кризові явища в економіці України та значне зниження платоспроможності населення вища освіта стає недоступною для багатьох випускників шкіл. Оскільки кількість місць навчання, що надаються за кошти державного бюджету, обмежена, а контрактна форма навчання є досить коштовною, вступ до ВНЗ для молоді стає дуже складним. В цій ситуації на поміч абітурієнтам має прийти освітнє кредитування, що вже стало популярним способом фінансування навчання в університетах в розвинутих країнах світу, проте, майже не використовується в Україні. Метою статті є вивчення ринку кредитування освітніх послуг в Україні та розробка рекомендацій щодо його пожвавлення. В статті досліджено переваги та недоліки освітнього кредитування, проаналізовано умови надання кредитів на здобуття освіти молоддю банками України, проведено опитування щодо готовності населення брати кредити на оплату освітніх послуг. Також авторами розроблено рекомендації щодо державної підтримки освітнього кредитування в Україні.
Educational crediting implementation prospects in Ukraine
Keywords: освітнє кредитування; вища освіта; кредит; відсоток; educational crediting; higher education; credit; interest rate; 330.005