Транспортний засіб категорії М1. Розробка карданної передачі та вибір шин для експлуатації автомобіля влітку - Власов, Іван Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – літні шини для автомобілів категорії М1. Мета проекту – розробка карданної передачі транспортного засобу категорії М1, та вибір шин для експлуатації автомобіля влітку. Метод дослідження – аналіз сучасних літніх шин та їх характеристик для експлуатації в літній період року на легкових автомобілях категорії М1. Сучасні легкові автомобілі комплектуються з заводу автовиробника різними шинами, ці шини мать як гарні характеристики для експлуатації так і погані, що змушує водія купувати нові більш дорогі шини. Тут виникає питання, як підібрати літні шини для експлуатації балансуючи між якістю, зносостійкістю, екологічністю, характеристиками та іншими важливими характеристиками. Результати дипломного проекту можуть бути використані в навчальному процесі і при проектуванні нових автомобілів.
Keywords: карданна передача; хрестовина; вилка карданної передачі; фланець кріплення; літні шини; коефіціент зчеплення