Розробка технології виробництва кольорових асфальтобетонних сумішей різних гранулометричних типів на асфальтобетонному заводі, що реконструюється - Зорченко, Костянтин (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В’яжуче для кольорових асфальтобетонів має бути світлим або відносно прозорим та мати показники фізико-механічних властивостей, що притаманні традиційним дорожнім бітумам. Підбір оптимального вмісту в’яжучого для багатощебеневих асфальтобетонів відбувається за умови забезпечення показників їх водостійкості та зсувостійкості. Дипломна робота містить огляд літературних джерел за даною темою. Виконані експериментальні дослідження, запропоновані технологічні схеми виготовлення в’яжучого та приготування кольорових асфальтополімербетонних сумішей на базі АБЗ у м. Новомосковськ Дніпропетровської області, проведені економічні розрахунки, наведені дані з охорони праці та навколишнього середовища на підприємстві.
Keywords: гудрон; полімер СБС; гудронополімерне в’яжуче; пігмент; багатощебеневий асфальтополімербетон; кольоровий асфальтобетон; мінеральні матеріали