Управління розвитком підприємства на засадах бізнес-планування - Арутюнян, Еміль Артурович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процеси управління розвитком торговельних підприємств на ринку e-commerce. Предмет дослідження – методи і механізми забезпечення, оцінки та управління розвитком торговельного підприємства на засадах бізнес-планування. Мета роботи – розвиток науково-теоретичних основ, а також розробка практичних рекомендацій щодо впровадження елементів бізнес-планування в систему стратегічних намірів щодо розвитку торговельного підприємства. Метод дослідження – теоретичне узагальнення, методи аналізу і синтезу, комплексний та системний підхід, метод екстраполяції, графічний метод, технологія PERT-проєктування, метод конкурентного аналізу, методи стратегічного аналізу (SWOT, SPACE). Наукова новизна роботи полягає в удосконаленні науково-теоретичних основ управління розвитком шляхом деталізації відповідного алгоритму розробки бізнес-плану у процесі реалізації стратегії торговельного підприємства на ринку e-commerce. До головних переваг такого процесу можна віднести більш глибоке опрацювання і деталізацію етапів бізнес-планування за стандартною методикою та їх інтеграцію до процесу управління розвитком торговельного підприємства шляхом встановлення відповідності кроків запропонованої PERT-схеми до алгоритму UNIDO. Результати роботи апробовано на Міжнародній науково-практичній конференції здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні напрямки розвитку економіки і менеджменту підприємств України», ХНАДУ, листопад 2023 р.
Keywords: розвиток; бізнес-планування; проєкт; інтернет-магазин; управління