Удосконалення організації перевезень швидкопсувних вантажів автомобілями у міжміському сполученні рухомим складом ТДВ «АТП-16363» - Шулаєв, Станіслав Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
З метою удосконалення технологічного процесу перевезень швидкопсувних вантажів обрано раціональну марку автомобілю для роботи на маршруті Львів – Харків за критерієм мінімальних витрат на транспортування, визначено раціональний навантажувально-розвантажувальний механізм при розвантаженні автомобіля на складі вантажоодержувача. Оцінку провадження запропонованих рішень проведено за результатами розрахунку технологічного та економічного ефектів: час розвантаження на складі вантажоодержувача зменшується на 62,6 год. за рік при цьому зменшення витрат на транспортування складає 560000 грн за рік. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних підприємств при організації транспортного обслуговування замовників у міжнародному сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: швидкопсувні вантажі; міжміські перевезення; рухомий склад; навантажувально-розвантажувальни механізм; витрати; ефект