Дослідження гідравлічної трансмісії вилкового наванта-жувача Linde H-20 при застосуванні радіальнопоршневих гідромотор-колес - Кайда, Володимир Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є гідравлічна трансмісія вилкового навантажувача моделі Linde H-20 при застосуванні радіальнопоршневих гідромотор-колес. Трансмісії навантажувача забезпечує максимальне значення тягового зусилля 14,2 кН і швидкісті 18,5 км/год, максимальна маса вантажу до 2000 кг. Виконана заміна аксіальнопоршневих гідромоторів з планетарними редукторами на високомоментні гідромотор-колеса. Результатами роботи є розроблена гідравлічна принципова схема трансмісії з використанням високомоментних гідромотор-колес, побудовані блок-схеми map-VisSim змінних параметрів гідропривода навантажувача Н20-Linde і дан аналіз осцилограм моделювання гідравлічної трансмісії навантажувача в повному циклі його переміщення.
Keywords: вилковий навантажувач; трансмісія; об’ємний гідропривод; насос; гідромотор; гідромотор-колеса; розрахунок динаміки гідропривода