Розробка розпушувального обладнання для сільськогосподарського трактора Т-130 - Дегтярьов, Ігор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – робочий цикл бульдозера розпушувача. Мета роботи - створення методики обґрунтованого вибору раціональних параметрів зворотного розпушувача, працюючого при зворотному ході бульдозера в забої, з точки зору забезпечення найбільш раціонального процесу розпушення кількома зубами. Метод дослідження – аналітично-графічний. У роботі розглянуто процес розпушення ґрунту механічним способом. Спроектована модель бульдозерного розпушувача з декількома зубами. Обгрунтовано доцільнисть конструкції і проведено рзрахунки запропонованої машини.
Keywords: дослідження; зворотний розпушувач; робочий процес; площа руйнування; сила різання; грунт; експеримент