Особливості запуску дизельних двигунів автотранспортних засобів із застосуванням молекулярних накопичувачів енергії - Лагутін, Геннадій Іванович; Панченко, Анатолій Миколайович; Уваров, Володимир Миколайович; Сальник, Олег Вікторович; Lahutin, Hennadiy; Panchenko, Anatoliy; Uvarov, Volodymyr; Sal’nyk, Oleh (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В статті проведений аналіз особливостей запуску дизельних двигунів автотранспортних засобів в польових умовах, пов’язаних з станом акумуляторів, проаналізовані схемні рішення існуючих способів пуску таких двигунів. На підставі проведеного аналізу розроблені пропозиції щодо застосування молекулярних накопичувачів енергії для їх сумісного використання з стартерними акумуляторними батареями в системах електростартерного запуску дизельних двигунів автотранспортних засобів спеціального призначення в польових умовах.
Features of starting motor vehicles diesel engines with the use of molecular energy storages
Keywords: автотранспортні засоби; двигун внутрішнього згоряння; електростартерна система запуску; акумуляторна батарея; молекулярний накопичувач енергії; motor vehicles; internal combustion engine; electrical starting system; battery; molecular energy storages; 621.311; 10.30977/VEIT.2022.22.0.3