Транспортний засіб категорії М1. Розробка ведучого моста та аналіз конструкцій активних підвісок - Хлопов, Іван Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – головна передача та аналіз конструкцій активних підвісок. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії М1 передньоприводної компоновки з кількістю пасажирів не менше 6. Особлива увага приділялася конструкції головних передач та конструкції підвісок. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення головної передачі транспортного засобу категорії М1, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій активних підвісок автомобілів із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні трансмісій легкових автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; трансмісія; головна передача; крутний момент; сателіт; диференціал; активна підвіска