Геодезичне забезпечення та геоінформаційні системи під час проведення інженерних вишукувань - Сухан Олександр Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом розробки кваліфікаційної роботи було проведення аналізу застосування новітніх геодезичних вимірних систем, що використовуються фахівцями в галузі геодезії, картографії та землеустрою. Потрібно було проаналізувати яким чином впливають геоінформаційні технології при здійсненні геодезичного знімання на об’єкті інженерних вишукувань, комп’ютерної обробки результатів геодезичних вимірів і подальшої побудові сучасних цифрових планів. Геодезичні дані, отримані під час проведених геодезичних вимірів шляхом їх математичного опрацювання були здійснено з використанням програмних засобів. Побудова картографічних матеріалів у цифровому вигляді відбувається завдяки проведеним геодезичним вимірам на територіях та комп’ютерної обробки таких результатів і програмному забезпеченні.
Keywords: геодезичне забезпечення; геоінформаційні технології; цифрове картографування