Спосіб підвищення ефективності балансування тягової літій-іонної батареї - Сєріков, Георгій Сергійович; Сєрікова, Ірина Олексіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Спосіб підвищення ефективності балансування літій-іонної батареї включає визначення характерних ознак процесу балансування за допомогою сканування. Як визначальну ознаку використовують кількість надлишкової енергії елементів батареї під час заряджання джерелом струму. Вимірювання напруги здійснюють вольтметром, струму - амперметром. За допомогою системи керування контролюють момент попереднього включення індивідуальних балансирів.
Keywords: літій-іонна батарея; балансування літій-іонної батареї; електротехніка