Інформаційна система пошуку мультимедійного навчального контенту - Мичко, Максим Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дипломної роботи є процес пошуку навчального контенту та доступу до нього. Предметом дипломної роботи є розробка інформаційної системи пошуку мультимедійного навчального контенту. Мета роботи – підвищення ефективності пошуку навчального мультимедійного контенту за рахунок створення інформаційної системи. Дипломна робота присвячена розробці інформаційної системи для пошуку мультимедійного навчального контенту. У роботі проведено аналіз предметної області, розглянуто сучасні платформи онлайн-навчання (Coursera, edX, KhanAcademy, тощо), їхні функціональні можливості та обмеження щодо пошуку та персоналізації навчального контенту та сформульовано вимоги до створення нового програмного продукту, який дозволить користувачам зручно шукати мультимедійні ресурси відповідно до заданих параметрів. Розроблена система реалізована на основі сучасних технологій, з використанням фреймворкуFlutter для мобільного застосунку, хмарних сервісів Firebase, а також зовнішніх API для інтеграції з популярними освітніми платформами. У системі реалізовано підтримку локалізації, обробку запитів, фільтрацію результатів, а також зручний інтерфейс користувача. Результати роботи можуть бути використані у закладах освіти, платформах онлайн-навчання, а також індивідуальними користувачами для покращення доступу до якісного навчального контенту.
Keywords: інформаційна система; мультимедійний контент; мобільний застосунок; освітні ресурси; база даних