Розробка швидкісного плужного снігоприбирального робочого органу для утримання злітних смуг аеродромів - Кобзар, В’ячеслав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У дипломному проекті розглядаються питання підвищення ефективності роботи снігоприбиральної машини. Зроблений аналіз сучасних комбінованих машин. В конструкторському розділі розглянуті питання розрахунку основних параметрів снігоприбиральної машини, а саме: розрахунок тягового балансу, розрахунок на міцність, розрахункові положення. Крім того був виконаний розрахунок гідроприводу снігоприбиральної машини, та вибрані його основні елементи. Розроблено заходи щодо охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях. Проведені техніко-економічні розрахунки.
Keywords: cнігоприбиральна машина; плуг; тяговий розрахунок; міцність; заходи з охорони праці