Дослідження компонентів системи рекуперації енергії транспортних засобів категорії М1 з електричним приводом - Волинцев, Олексій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – система рекуперації транспортного засобу категорії М1 з електричним приводом. Мета роботи – аналіз процесу рекуперації транспортного засобу категорії М1 з електричним приводом. Методи дослідження – аналітичні, емпіричні та теоретичні методи. Система рекуперації транспортного засобу категорії М1 дозволяє збільшити його дистанцію пробігу на одній повній зарядці. Використання кінетичної енергії у процесі гальмування для підзарядки акумулятора дозволяє у подальшому використовувати її при русі, а також зменшує кількість натискань на педаль гальм, що дає змогу збільшити строк служби фрикційних механізмів гідравлічної гальмівної системи, що в цілому позитивно впливає на експлуатаційні характеристики транспортного засобу категорії М1 з електричним приводом та збільшує його сумарний коефіцієнт корисної дії (ККД).
Keywords: електромобіль; система рекупераціїї; коефіцієнт корисної дії; кінетична енергія; тяговий привід