Дослідження колієстійкості дрібнозернистих та крупнозернистих асфальтобетонів - Атаєв, Сердар (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі були розглянуті причини колієуворення на автомобільних дорогах з асфальтобетонним покриттям, розглянуто стадії роботи асфальтобетонного покриття, методи дослідження колієутворення в асфальтобетонах в лабораторних умовах, нормування кол, розраховано об'ємів робіт, розроблено технологію виконання робіт з фрезерування старого покриття дорожнього одягу, влашієутворення в різних країнах світу, заходи з попередження колієутворення. Розраховано склади асфальтобетонних сумішей для проведення лабораторних досліджень. Досліджено колієстійкість крупнозернистих асфальтобетонів типів А1 та Б1.
Keywords: дрібнозернистий асфальтобетон; крупнозернистий асфальтобетон; дорожній одяг; бітум; колієстійкість