Проектування дизель-гідравлічного крану в/п 63 т. на спеціальному шасі автомобільного типу - Майорова, Міла Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – мостовий електричний кран. Мета роботи – проектування мостового електричного крану в/п 10 т. для вантажно-розвантажувальних робіт механоскладального цеху. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній кваліфікаційній роботі розраховані механізм підйому вантажу і механізм пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, виконано розрахунок механізму пересування крана, зроблені перевірочні розрахунки основних вузлів і механізмів. Графічна частина містить креслення вантажного візка, загального виду крана та ходового колеса.
Keywords: кран; розрахунки; механізми; підйом; переміщення; візок; перевірка; металоконструкція; прилади; безпека