РІВНЯННЯ РІЗКОЗМІННОГО РУХУ ДЛЯ ГІДРАВЛІЧНОГО СТРИБКА - Біловол, О. В.; Беловол, А. В.; Belovol, O. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2013)
Отримано рівняння різкозмінного руху рідини у відкритих руслах. На основі рівняння розглянуто задачу на визначення вільної поверхні гідравлічного стрибка. Запропоновано аналітичні розв’язки для вільної поверхні досконалого і хвилястого стрибка у прямокутному руслі.
УРАВНЕНИЕ РЕЗКОИЗМЕНЯЮЩЕГОСЯ ДВИЖЕНИЯ ДЛЯ ГИДРАВЛИЧЕСКОГО ПРЫЖКА
EQUATION OF RAPIDLY CHANGING MOVEMENT FOR HYDRAULIC SPRING
Keywords: гідравлічний стрибок; рівняння різкозмінного руху; спряжені глибини; нормальна глибина; критична глибина; гидравлический прыжок; уравнение резкоизменяющегося движения; сопряженные глубины; нормальная глубина; критическая глубина; hydraulic spring; equation of rapidly changing movement; depth coupling; normal depth; critical depth; 556.536