Інформаційна технологія дистанційного примусового обмеження швидкості транспортних засобів для підвищення безпеки дорожнього руху - Симбірський, Геннадій Дмитрович; Симбирский, Геннадий Дмитриевич; Simbirsky, Gennady (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Пропонується спосіб зниження аварійності та смертності на автодорогах в частині, що залежить від швидкості транспортних засобів, заснований на дистанційному примусовому обмеженні їх швидкості. На автомобілі приймається сигнал, що несе граничне значення допустимої швидкості руху, який передається або станціями мобільного зв'язку, або спеціальними передавачами, встановленими на автодорогах. У разі перевищення швидкості бортовий комп'ютер обробляє цей сигнал та знижує подачу палива.
Информационная принудительного технология дистанционного ограничения скорости транспортных средств для повышения безопасности дорожного движения
Information technology for remote forced vehicle speed limits to improve road safety
Keywords: безпека дорожнього руху; перевищення швидкості; обмеження швидкості автомобіля; дистанційне примусове обмеження швидкості автомобіля; мікропроцесор; контролер; безопасность движения,; превышение скорости; дистанционное принудительное ограничение скорости автомобиля; микропроцессор; контроллер; traffic safety; speeding; remote forced vehicle speed limit; microprocessor; controller; 629.331; 10.30977/VEIT.2020.17.0.54