Облік, аналіз і аудит розрахунків з дебіторами та кредиторами підприємства - Окушко, Яна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Перехід до ринкової системи відносин та стрімкий розвиток ринку товарів та послуг вимагають поліпшення системи обліку розрахунків з контрагентами. Своєї актуальності проблема обліку розрахунків з дебіторами та кредиторами набуває у зв’язку з тим, що власники мають бажання отримувати достовірну та повну інформацію щодо розміру та стану дебіторської і кредиторської заборгованості у Балансі підприємства. Це пов’язано з тим, що розмір дебіторської і кредиторської заборгованості безпосередньо впливає на економічний стан підприємства. Це свідчить про актуальність обраної теми, вимагає правильної побудови обліку та контролю розрахунків з дебіторами і кредиторами, а також поліпшення системи управлінням заборгованістю.
Keywords: облік; аудит; дебітори; кредитори; розрахунки; рахунок; підприємство; контрагенти; удосконалення