Дослідження впливу сучасних суперпластифікаторів на властивості дорожніх цементних бетонів - Толмачов, С. М.; Бєліченко, О. А.; Москаленко, О. А.; Дорошенко, М. А.; Покуса, Ю. П.; Tolmachov, S.; Belichenko, O.; Moskalenko, O.; Doroshenko, N.; Pokusa, Yu. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У статті наведено результати досліджень властивостей дорожнього цементного бетону з комплексними домішками з вмістом полікарбоксилату і лігносульфонату від 30 до 70 % кожного компонента. Встановлено, що зі зміною вмісту полікарбоксилату в складі домішки змінюється швидкість зростання міцності бетону, а його водопоглинання та стиранність змінюються несуттєво, однак міцність бетону та морозостійкість в маро-чному стані взагалі не змінюються.
Study of the influence of modern superplastificators on the properties of road cement concrete
Keywords: суперпластифікатор; дорожній цементний бетон; міцність; морозостійкість; водопоглинання; стираність; superplasticizer; road cement concrete; strength; frost resistance; water absorption; abrasion; 666.972:666.9.015.66; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.74