Вибір раціональної технології доставки вантажів ТОВ «Нова Пошта» в м. Харків - Карпенко, Артем Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Запропоновано здійснити заміну існуючого рухомого складу для роботи на маршрутах на сучасні електричні автомобілі Renault Master E-Tech. Екологічний ефект від заміни рухомого складу дорівнює масі викидів авто з дизельним двигуном 13,4 кг/рейс. Економічний ефект від вибору раціональної маршрутної мережі та заміни рухомого складу, що дозволить забезпечити максимальний рівень обслуговування та надійність доставки зі стабілізацією часових вікон доставки, дорівнює 12706,41 грн за всією сукупністю маршрутів. Результати дослідження можуть бути використані в роботі транспортних компаній, поштових операторів при плануванні та організації доставки вантажів замовникам у міському сполученні.
Keywords: вантажі; доставка; раціональна технологія; таймбуфер; витрати; екологічний ефект; ефективність