Автомобільний двигун потужністю 100…115 кВт на базі двигуна 4ЧН 12/14. Частина 1 - Вибір та обґрунтування параметрів системи охолодження - Пособілов, Олексій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі розроблено проект автомобільного дизеля потужністю 100 кВт на базі двигуна 4ЧН12/14. Проведено вибір основних конструктивних та режимних параметрів двигуна. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок, розрахунок деталей шатунно-поршневої групи на міцність. Розглянуто питання безпеки життєдіяльності на автопідприємстві і виконана техніко-економічна оцінка ефективності розробки. В спеціальній частині виконано розрахунок та обгрунтування системи охолодження дизеля.
Keywords: дизельний двигун; робочий процес; динамічний розрахунок; розрахунок на міцність; поршень; шатун; кривошипно-шатунний механізм; система охолодження