Спосіб роботи поршневого теплового двигуна - Авраменко, Андрій Миколайович; Бажинов, Олексій Васильович; Воронков, Олександр Іванович; Гуров, Дмитро Анатолійович; Дяченко, Василь Григорович; Нікітченко, Ігор Миколайович; Черніков, Олександр Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Спосіб роботи поршневого теплового двигуна, в одному із циліндрів якого здійснюють процес впуску повітря з навколишнього середовища, його стиск і подачу стиснутого повітря через впускний клапан та з'єднуючий канал до камери згоряння. Процес згоряння палива здійснюють у зовнішній камері згоряння, що з'єднана каналами та впускними клапанами з робочими циліндрами. Підігрів стиснутого повітря здійснюється в робочих циліндрах протягом всього робочого циклу двигуна, з використанням електричних нагріваючих елементів висотою від 0,01 до 1 діаметра робочого циліндра, потужністю від 0,001 до 0,5 ефективної потужності поршневого теплового двигуна, встановлених навколо робочих циліндрів і з'єднаних паралельно з джерелом живлення.