Комп'ютерна система диспетчерського управління автотранспортним підприємством - Кіченко, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – процес розробки комп'ютерної системи диспетчерського управління автотранспортним підприємством. Мета роботи є підвищити ефективність роботи диспетчера транспортного підприємства, на підставі розробки автоматизованого робочого місця диспетчера АТП. Із цією метою вирішено такі завдання: – проведено аналіз структури транспортного підприємства та встановлення інформаційної взаємодії між його підрозділами; – розроблено принципи побудови комп'ютерної системи управління автотранспортним підприємством; – розроблено баз даних робочого місця диспетчера. У результаті впровадження АРМ диспетчера адміністрація підприємства в будь-який момент часу може одержати інформацію щодо кількості отриманого і витраченого (списаного) водієм палива за обраний період часу, а також супутню інформацію про марку робочого автомобіля, пробіг і норму витрати палива. Така інформація може бути використана в роботі бухгалтерії підприємства.
Keywords: обчислювальні системи; управління автотранспортним підприємством; база даних; АРМ диспетчера.